آخرین لیست اسامی کشته شدگان کوهنوردی تهران-راهبرد معاصر

آخرین لیست اسامی کشته شدگان کوهنوردی تهران

با وجود هشدار های مکرر سازمان هواشناسی مبنی بر بارش برف در ارتفاعات تهران پایان هفته گذشته به دلیل ریزش بهمن در تهران بسیاری از کوهنوردان در ارتفاعات تهران کشته و مفقود شدند. آخرین لیست اسامی کشته شدگان کوهنوردی تهران را در ادامه میخوانید.
تاریخ انتشار: ۲۳:۳۲ - ۰۷ دی ۱۳۹۹ - 2020 December 27
کد خبر: ۷۲۰۲۰

به گزارش راهبرد معاصر هواشناسی از روزهای قبل نسبت به بارش برف در تهران در روزهای پایانی هفته هشدار داده بود اما متاسفانه تنی چند از کوهنوردان به این هشدار ها توجه نکرده و در ریزش بهمن در ارتفاعات تهران جان خود را از دست دادند.اسامی کشته شدگان کوهنوردی تهران از سوی معاون امداد و نجات جمعیت هلال احمر اعلام شد. در ادامه این خبر آخرین لیست اسامی کشته شدگان کوهنوردی تهران را میخوانید.

آخرین لیست اسامی کشته شدگان کوهنوردی تهران

آخرین لیست اسامی کشته شدگان کوهنوردی تهران

محمد باقر محمدی معاون امداد و نجات جمعیت هلال احمر با اشاره به وقوع بهمن در طی هفته اخیر در استان تهران اظهار کرد: متاسفانه در آخر هفته اخیر بر اثر حوادث جوی تعدادی از کوهنوردان عزیزمان بر اثر ریزش بهمن گرفتار شدند که در این حادثه ۱۰ نفر از کوهنوردان (۹ نفر در کوهستان و یک نفر در بیمارستان) تا به امروز جان خود را از دست داده اند.

 

او در ادامه بیان کرد: بر اساس تماس خانواده‌ها با جمعیت هلال احمر ۲۳ نفر مفقود اعلام شده است که دو نفر در منطقه درآباد در وضعیت نامعلوم هستند.

 

معاون عملیات امداد و نجات جمعیت هلال احمر با اعلام اسامی این جانباختگان گفت: یحیی انصاری، اشکان رضوانی، هادی بهادری، محسن محمدی، کوروش کاشفیان از کوهنوردان جانباخته منطقه کلکچال بودند که اجساد آن‌ها توسط بالگرد به پایین منتقل شدند، همچنین امیر هوشنگ سرآبادی در منطقه کلکچال به صورت زمینی به پایین منتقل شد و سید محمد فاطمی در منطقه آهار، اصغر کنعانی، علیرضا قادری زاهدی و اسماعیل جلیلوند از اسامی دیگر جانباختگان است.

آخرین لیست اسامی کشته شدگان کوهنوردی تهران

او با بیان اینکه عملیات جستجو از ۷ دی ماه آغاز شده است تشریح کرد: ۲۰ تیم عملیاتی واکنش سریع در قالب ۱۰۰ نیروی تخصصی و نجات کوهستان با همراهی کوهنوردی و هیات کوهنوردی با انجام تعداد ۹ سورتی پرواز بالگرد در ۵ ساعت پرواز امدادی برای کشف جان باختگان در منطقه اعزام شدند.

 

چه اتفاقی روز جمعه در ارتفاعات تهران رخ داده است؟

کافی است به چهره کوهنوردانی که از مرگ حتمی در ارتفاعات تهران نجات یافتند، نگاه کنید. در ظاهر به نظر می رسد برخی از آن ها تجهیزات کامل کوهنوردی را هم در اختیار دارند و به همین خاطر بدون توجه به هشدارهایی که داده شده، اقدام به صعود در یک روز برفی می کنند. چنین طرز تفکری باعث شده تا یک آخر هفته تلخ را در کوهستان های تهران پشت سر بگذاریم. گزارش هایی که از روز جمعه تا آخرین ساعات شب گذشته ارسال شده، نشان می دهد حدود 12 نفر تاکنون جان خود را از دست داده اند و شاید حداقل همین تعداد هم هنوز مفقود هستند و مشخص نیست حتی امدادگران بتوانند به اجساد آن ها دسترسی پیدا کنند یا خیر.


به گزارش ورزش سه برای بررسی این ماجرا ابتدا به سایت فدراسیون کوهنوردی سر می زنیم. روز چهارشنبه سه دی ماه فدراسیون در اطلاعیه ای به علاقه مندان این رشته هشدار داده که طی سه روز پایانی هفته به دلیل شرایط جوی که از سوی هواشناسی پیش بینی شده، از صعود پرهیز کنند. در این اطلاعیه کاملا به شرایط بارش برف و خطراتی که کوهنوردان را تهدید می کند، اشاره شده؛ اما به نظر می رسد کمتر کسی قبل از رفتن به کوه در روزهای پایانی هفته سایت فدراسیون کوهنوردی را چک می کند!


در مرحله بعدی صحبت های منصور درجاتی، مدیرکل مدیریت بحران استان تهران هم قابل تامل است: «هم از طریق رسانه ها و هم نهادهای مربوطه هشدار درباره وضعیت خطرناک کوهستان ها در روزهای پایانی هفته داده شده بود. حتی در توچال همکاران ما هم مسیر را بسته بودند و هم تله کابین تعطیل شده بود، اما بازهم از مسیرهای دیگر کوهنوردان خودشان را به مسیرهای صعود رساندند. حتی بعد از گرفتار شدن تعدادی از افراد در کوهستان، تله کابین راه اندازی شد تا کوهنوردان را به پایین منتقل کند؛ وگرنه شاید آمار فوتی ها از این هم بیشتر می شد.»

آخرین لیست اسامی کشته شدگان کوهنوردی تهران
اما با وجود تمامی این هشدارها؛ دقیقا چه اتفاقی روز جمعه در ارتفاعات تهران رخ داده است؟ در سه منطقه دارآباد، توچال و کلکچال شاهد رخ دادن حادثه برای کوهنوردان بودیم. گویا شرایط در توچال از همه وخیم تر بوده و آنطور که گزارش شده حدود 100 نفر در ایستگاه 7 توچال گرفتار برف و کولاک شده بودند. طبق گزارشات اولیه طی این حادثه دونفر مصدوم، دونفر کشته و یک‌نفر مفقود شدند که تا شب گذشته این تعداد بیشتر هم گزارش شد. 

 

از سوی دیگر در کلکچال هم آمار فوتی ها و افراد مفقود شده، بالاست. رییس هیات کوهنوردی استان تهران عصر دیروز اشاره کرده که با جستجوی نیروهای امداد و نجات و کوهنوردان داوطلب، اجساد 6 نفر از کوهنوردان مفقودی منطقه کلکچال پیدا و تحویل داده شد. هنوز دو نفر دیگر هم هستند که در لیست مفقودی ها قرار گرفتند، اما خبری از آن ها در دست نیست.


متاسفانه دامنه حادثه ها به ارتفاعات دارآباد و آهار هم کشیده شده. طبق گزارش‌ها چهارنفر پس از ریزش بهمن در دارآباد مفقود شدند. در حادثه دیگری با سقوط بهمن در منطقه آهار یک نفر یا بیشتر مفقود شده اند که از آن ها نیز خبری در دست نیست. 


البته تعدادی از کوهنوردان هم در این میان توسط تیم های امدادی از مرگ حتمی نجات پیدا کردند که انتشار عکس های آن ها با واکنش های زیادی در فضای مجازی همراه شده است. به نظر می رسد این حوادث تلخ باعث شده تا هم مردم از این هفته بیشتر برای انتخاب زمان کوهنوردی دقت کنند و هم مسئولان به فکر راهی برای جلوگیری مردم به کوهستان ها در چنین شرایط آب و هوایی باشند.

آخرین لیست اسامی کشته شدگان کوهنوردی تهران

رییس فدراسیون کوهنوردی: حادثه اخیر نتیجه دست‌ِکم گرفتن کوهستان بود

(جمعه پنجم دی) روز تلخی برای کوه‌های شمال تهران بود. ریزش بهمن، سرما و کولاک شدید بسیاری از کوه‌نوردان را گرفتار کرد و هشت کشته و مفقودی و تعداد زیادی مصدوم نیز برجا گذاشت. با گذشته یک روز از حادثه، هنوز عملیات امداد و نجات ادامه دارد و سرنوشت تعدادی از نفرات مفقودشده مشخص نیست.

 

رضا زارعی رییس فدراسیون کوه‌نوردی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا درباره این حادثه و حاشیه‌های آن توضیحاتی داد که در زیر می‌خوانید:

تعداد کشته‌شدگان، مفقودین و مصدومین حوادث دیروز مشخص شده است؟

تا ظهر شنبه، کشته‌شدن پنج نفر و مفقودی سه تن قطعی شده است. تعداد مصدومین هم با توجه به اینکه بیشتر آنها به صورت سرپایی درمان شدند مشخص نیست و در لیست جمعیت هلال احمر هم درج نشده است.

فدراسیون کوه‌نوردی از چهارشنبه درباره شرایط آب و هوایی روزهای پایانی هفته هشدار داده بود. با این وجود چنین حادثه‌ای رخ داد. علت چه بود؟

شرایط روز جمعه در این سال‌ها استثنایی بود. به طور معمول، سرما و باد شدید در ارتفاعات بالا وجود دارد و فقط کوه‌نوردانی به آن روبرو می‌شوند که تجربه و تجهیزات کافی دارند. اما دیروز سرما و باد در ارتفاع پایین نیز بسیار زیاد بود و به همین دلیل بسیاری از افرادی که فقط گردشگر هستند و آمادگی کافی ندارند غافلگیر شدند. بیشترین حادثه در کلکچال رخ داد که کوه مرتفعی نیست. بیشتر کشته‌شدگان و مفقودین روی گردنه یا بین اردوگاه تا گردنه کلکچال دچار حادثه شدند که در شرایط عادی منطقه خطرناکی به حساب نمی‌آید. افرادی در این مناطق حضور داشتند که تجهیزات کافی نداشتند و به صورت انفرادی صعود کرده بودند. این حادثه نتیجه دست کم گرفتن کوهستان بود.

نکته دیگری هم در این زمینه وجود دارد. از تابستان قابل پیش‌بینی بود که با توجه به تعطیلی مراکز ورزشی به دلیل گسترش ویروس کرونا، بسیاری از مردم برای اینکه ورزش کنند به کوهستان و طبیعت روی می‌آورند. فدراسیون درباره این موضوع هشدار داده بود. در هفته‌های گذشته هم تعداد کسانی که در کوه‌های شمال تهران حضور داشتند بسیار زیادتر از معمول بود. بسیاری از این افراد هم با لباسی که در شهر می‌پوشند راهی کوهستان می‌شوند که نشان می‌دهد به هیچ وجه آمادگی و اطلاعات کافی ندارند. وقتی توفان آغاز می‌شود به این نگاه نمی‌کند که شما کوه‌نورد حرفه‌ای هستید یا نه.

تعطیلی موقت تله‌کابین توچال هم باعث شد حدود ۱۰۰ نفر در منطقه گرفتار شوند. عملکرد تله‌کابین چطور بود؟

هفته گذشته ۲ بار از تله‌کابین استفاده کردم و از نزدیک دیدم که مسوولین آن به درستی پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کردند و ظرفیت‌سنجی لازم هم برای اینکه چه تعداد از افراد با تله‌کابین به ارتفاع بروند انجام می‌شد. تعطیلی دیروز هم بر اساس قوانین و با توجه به سرعت باد بود. تله‌کابین کار خود را به درستی انجام داد و بیشترین ایراد از سوی مردمی است که از مناطق مختلف به ارتفاعات صعود می‌کنند، به امید بازگشت با تله‌کابین. نمی‌توانیم از تله‌کابین ایراد بگیریم. شرایط منطقه به قدری سخت بود که هلال احمر دستور تخلیه منطقه را داده بود و حتی در منطقه‌ای مثل اردوگاه کلکچال به مراجعین اجازه صعود داده نمی‌شد اما متاسفانه مسیرهای صعود قابل کنترل نیست. مردم هم توصیه‌ها را نادیده گرفتند و چنین حادثه‌ای رخ داد.

آخرین لیست اسامی کشته شدگان کوهنوردی تهران

من ۲ هفته قبل از تله‌کابین توچال استفاده کردم و خبری از «ظرفیت‌سنجی» که شما از آن حرف می‌زنید نبود.

حرف شما درست است. ۲ هفته پیش تذکراتی به تله‌کابین توچال داده شد و این مسائل رعایت شد. خودم ۲ هفته قبل مجبور شدم از ایستگاه پنج پیاده بازگردم چون تجمع افراد بسیار زیاد بود. اما در هفته اخیر که ۲ بار به تله‌کابین رفتم همه پروتکل‌ها رعایت می‌شد.

دیروز یکی از بدترین حوادث کوه‌نوردی رخ داد و تعداد زیادی از مردم درگیر آن شدند. با این وجود آخرین خبر سایت فدراسیون کوه‌نوردی مربوط به چهارشنبه است. فدراسیون خود را ملزم به اطلاع‌رسانی در این زمینه نمی‌داند؟

هدف فدراسیون، کوه‌نوردی سالم است. نمی‌توانید از فدراسیون به‌عنوان یک مرجع ورزشی توقع داشته باشید که بار منفی به جامعه تزریق کنیم. ما اجازه نداریم که در سایت یک مرجع ورزشی تعداد کشته‌شدگان را درج کنیم. به‌موقع هشدار داده بودیم اما پس از بروز حادثه دیگر نمی‌توانیم آن هشدارها را تکرار کنیم.

شاید یکی از عوامل بروز حوادثی مثل اتفاقات دیروز، کوه‌نوردانی هستند که در قالب گروه‌های بدون مجوز و تجربه کافی راهی کوهستان می‌شوند.

درحال حاضر بسیاری از گروه‌ها در شبکه‌های اجتماعی فعال هستند و از مردم پول می‌گیرند و آنها را به کوه می‌برند. در یک گروه کوه‌نوردی حداکثر ۱۲ نفر با یک مربی باید حضور داشته باشند اما در بسیاری از گروه‌ها این موضوع رعایت نمی‌شود. اگر مردم به سلامتی خود علاقه دارند باید از طریق باشگاه‌های دارای مجوز کوه‌نوردی کنند. هرکسی که از منیریه لباس‌های شیک و رنگارنگ خرید کوه‌نورد نیست. با این شرایط باشگاه‌ها هم دچار مشکل می‌شوند. در حال حاضر اعتماد مردم به فضای مجازی بیشتر از باشگاه‌ها شده است.

در هفته‌های پیش رو ممکن است دوباره چنین اتفاقاتی تکرار شود؟

این تازه هفته اول زمستان بود. در سراسر کشور، بسیاری از شهرهای بزرگ در دامنه کوه‌ها قرار دارد و هر هفته تعداد زیادی از مردم به کوهستان می‌روند. اتفاق دیروز هشداری بود که اگر کوهستان و زمستان را جدی نگیریم باید منتظر عواقب آن نیز باشیم.

 

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده